Интериорно озеленяване

В Навън сме посветили дейността си на облагородяване и създаване на зелени кътчета у дома и на работното място. На възстановяването на връзката на градския човек с природата. Чрез интериорно озеленяване ние “внасяме” природа във всяко пространство. Проектите ни отговарят на функционалните и естетически очаквания на клиентите, на начина им на живот. Планираме интериорното озеленяване, следвайки дизайна на пространството, така че растителността да се превърне в елемент от интериорния дизайн. Красотата на растението се подчертава от определен вид саксия, която от своя страна допълва и се превръща в акцент на интериора.

Реализиране на проект за интериорно озеленяване

За да предложим максимално персонализиран подход в проектирането на интериорното озеленяване, работим с някои от най-добрите производители на съдове за засаждане в света. В резултат на успешно развиваната през годините търговска дейност не сме ограничени в избора при проектирането на растителността. Изграденото ползотворно сътрудничество с множество градински центрове, борси и разсадници ни дава възможност да селектираме най-добрата растителност на пазара в дадения момент.

Така сме в състояние да предложим както частично, така и пълно управление на проекта за интериорно озеленпване – от планирането на озеленяването, избор и доставка на съдове за засаждане и растителност, до засаждането на саксиите, и разположението им на планираното място.

Защо е важно да имаме интериорно озеленяване?

Това да имаме у дома интериорно озеленяване напоследък е не само удоволствие и лукс, но и необходимост. В забързаното ни ежедневие, особено ако живеем и работим в голям град, не ни остава достатъчно време за релакс, особено за качествен такъв. А ако разполагаме у дома с интериорно озеленяване, ще можем да се отпуснем и да забравим сивото злободневие и стреса в една здравословна и красива среда. Независимо дали разполагаме с балкон или градина, или не, можем да постигнем мечтаното зелено кътче – отговорът е интериорно озеленяване. Предлага се много голямо разнообразие от саксии и кашпи, които да ни помогнат да реализираме по най-добрия начин своите проекти за интериорно озеленяване.

Виж повече

Интериорно озеленяване у дома

Интериорно озеленяване 1
Интериорно озеленяване за вашия дом

Интериорно озеленяване у дома е необходимо, защото домът е мястото, където можем да бъдем себе си, да си починем, да забравим безкрайните ангажименти и за малко просто да релаксираме – добре е всичко това да се случва в приятна и здравословна зелена среда. Интересен факт е, че умело подбраните растения като част от домашното интериорно озеленяване могат да създадат микроклимат в нашия дом или в помещението, в което се намират, който е много по-добър и здравословен от този в градската среда. Чрез интериорно озеленяване можем да превърнем дома си в малко райско кътче.

За да се получи домашното ни интериорно озеленяване по най-красивия и функционален начин, можем да се консултираме със специалисти, с помощта на които да създадем проект. Ако се доверим на професионалисти, които да изготвят нашия проект за интериорно озеленяване, само след няколко дни ще имаме свежи идеи и готов план за действие. За да бъде максимално ефективна работата на екипа от специалисти, който ще изготвя проекта за интериорно озеленяване, добре е предварително да уточним с тях бюджета, желанията и очакванията си.

Интериорно озеленяване в офиса

Интериорно озеленяване 2
Интериорно озеленяване за офиса

Защо ни е необходимо интериорно озеленяване в офиса, след като у дома ни очаква прекрасно дизайнерски озеленено кътче, в което да релаксираме? Необходимо ни е интериорно озеленяване и в офиса, защото е доказано, че добре подбраните растения създават здравословна и по-малко стресова среда за работа, като така подобряват ефективността на служителите. Разбира се, ако имаме добро интериорно озеленяване, средата в офиса става и много по-здравословна за обитаване, като така допълнително се увеличава производителността и се намалява стресът.

За да бъде максимално ефективно новото интериорно озеленяване в офиса, хубаво е да го поверим на екип от специалисти. Не е лека задача новото интериорно озеленяване на офиса, защото се изискват познания както за различните растения, оптималните им условия за живот и грижите, които изискват, така и в областта на интериорния дизайн. Ето защо няма да съжаляваме, ако оставим новото си интериорно озеленяване на офиса в ръцете на екип от професионалисти. Те ще изготвят проект само за няколко дни (в зависимост от спецификите на помещението) и ще останем доволни от функционалните идеи, които ще намерим в него.

Интериорно озеленяване за хотели и заведения

Независимо дали става дума за хотел, за заведение или за офис, доброто интериорно озеленяване, подбрано с грижа и внимание към детайла, оставя у клиента незабравимо първо впечатление. Най-добрата декорация на такъв тип обществени места, които посрещат клиенти, са живите растения. Доказано е, че хората се чувстват по-добре сред растения и са по-склонни да са позитивни и доверчиви.

Интериорно озеленяване 3
Интериорно озеленяване за обществени места

Най-доброто решение, що се отнася до интериорно озеленяване на помещение, в което се посрещат клиенти като хотел, ресторант, кафене, офис и т. н., е отново да се доверим на професионалното проектиране на интериорно озеленяване. Важно е новото интериорно озеленяване да се случи по възможно най-добрия, стилен и функционален начин, защото ще повлияе върху съответния бизнес. Ето защо ще ни е от голяма полза (а и голямо облекчение) да оставим тази отговорна задача в ръцете на специалисти, които ще ни насочат не само към тип растения, които да отглеждаме в помещенията си, но и ще ни ориентират към какви саксии и кашпи да се насочим, както и как да ги разположим по най-оптимален начин.

Интериорно озеленяване с дизайнерски саксии

Дизайнерските саксии са често срещан елемент от луксозните проекти за интериорно озеленяване на хотел или на ресторант например. Това, разбира се, не означава, че не можем да ги включим в своите проекти за интериорно озеленяване за офиса или за дома си. Ако искаме да постигнем луксозния външен вид на интериорно озеленяване на хотелско лоби например, достатъчно е да заложим на серия дизайнерски саксии и да ги разположим стилно, за да постигнем този желан ефект.

Сред дизайнерските саксии има модели, които са изработени от по-особени материали като полиестерен композит, подсилен със стъклени влакна. Други изключително висококачествени материали, от които се правят дизайнерски италиански саксии за интериорно озеленяване на хотел, на ресторант, но защо не и на дома, офиса и т. н., са фибростъклото, фиброкамъкът и фиброглината. Това са композитни материали, които са здрави, леки, издръжливи и с множество приложения. Тези материали са изключително устойчиви на пробив, корозия, гниене и развитие на бактерии, което ги прави подходящи за стилно интериорно озеленяване за офиса и за дома.

Интериорно озеленяване в скандинавски стил

Интериорно озеленяване 4
Интериорно озеленяване със стил и вкус

Скандинавският стил се отличава с простота, минималистичност, изчистени линии и естествени материали. Това означава, че приоритет в скандинавския стил е доброто интериорно озеленяване. Интериорно озеленяване в скандинавски стил означава да заложим на изчистените линии, що се отнася до формите и силуетите на саксиите, които избираме за нашите проекти за интериорно озеленяване. Такива можем да открием сред дизайнерските италиански саксии за интериорно озеленяване. Освен това е хубаво да подберем такива саксии за интериорно озеленяване, които са изработени от естествени материали или изглеждат така, сякаш са изработени от естествени материали. Решение за този тип проекти за интериорно озеленяване можем да открием отново сред дизайнерските саксии. Често срещан сред различните дизайнерски саксии е автентичният каменен изглед, който в съчетание със зеленината на растителността се вписва идеално в реализацията на луксозните проекти за интериорно озеленяване.

В скандинавския стил толкова се държи на качественото и изобилно интериорно озеленяване, че се поставят в много случаи растения дори в банята, особено ако тя разполага с източник на естествена дневна светлина. За всички помещения, издържани в скандинавски стил, са характерни белият цвят с тъмни (черни) акценти, изчистените линии, минималното количество мебели и декорации, както и естествените материали. Дизайнерски саксии с вид на естествен камък са идеалното допълнение към така модерния напоследък скандинавски стил.

Защо е важно да имаме интериорно озеленяване?

Интериорно озеленяване у дома

Интериорно озеленяване в офиса

Интериорно озеленяване за хотели и заведения

Интериорно озеленяване с дизайнерски саксии

Интериорно озеленяване в скандинавски стил