ИДЕИ ЗА ПРОЛЕТНИ САНДЪЧЕТА #7

След сивите зимни дни, бързаме да споделим с вас първото от серия красиви и пъстри предложения за пролетни сандъчета, с които да внесете цвят и настроение в дневната на открито.

Първият вариант за миниатюрна пролетна градина включва лютиче, иглика и теменужка. Разнообразието от цветове при тези растения позволява всевъзможни комбинации и ние препоръчваме да изберете палитра по ваш вкус.

Като привърженици на контраста и диманиката, ние се спираме на видове с лилави и жълти цветове, които лесно ще могат да бъдат намерени в градинските центрове през първите седмици на месец април, за когато да планирате и засаждането.

Какво ще ви е необходимо:

  1. Зелено сандъче Samba 50
  2. 3 броя Ranunculus asiaticus hybrids (лютиче)
  3. 2 броя Primula denticulata (иглика)
  4. 8 броя Viola wittrockiana (теменужка)
  5. Градинарска пръст (7 литра)
Сандъче за цветя Samba от navun.bg Източник: Gardeners’World.com

 

                     

Засаждане в три стъпки:

Стъпка 1: Тези растения обичат пропускливи и добре дренирани почви, затова е препоръчително да засипете сандъчето с дренажен слой от  чакъл с дебелина 2-3 см. В случай, че изберете Samba 50 може да пропуснете тази стъпка, поради наличието на вградена дренажна система.

Стъпка 2: Допълнете съда с пръстта, като притискате с ръка, за да слегне.

Стъпка 3:  Засадете игликите и лютичета в средата и запълнете празните пространства между тях с теменужките. Полейте готовото сандъче, за да слегне добре почвата и го преместете на отреденото му място, където ще ви радва с красивите си цветове чак до месец юни.

Тайните на отглеждането: Лютичето, теменужките и игликите обичат светлината. Те имат нужда от редовно поливане (всеки ден) и допълнително подхранване с торове за цъфтящи растения.

Финал: Наслаждавайте се при всяка възможност на прекрасната, цветна мини градинка, защото цветята носят само щастие и усмивки.