Все повече хора осъзнават възможностите за разширяване на дома, чрез обособяване на допълнителна всекидневна или трапезария на открито. Обособяването на балкона, терасата или градината, като кътче от жилището, са не просто разумно използване на пространството, но и приятен начин да прекараме повече време навън.

Според световни специалисти в областта на екстерирония дизайн, първата стъпка към изграждане на комфортна дневна на открито е да се спрете на стил и да  подберете красиви и качествени елементи на екстериора – мебели, които същевременно да са удобни и лесни за поддръжка, както и качествени, и устойчиви саксии за зеленината, с която да вдъхнете живот на пространството.

Стилът на дневната на открито съобразете с обзавеждането вътре. Ако домът ви е вдъхновен от нова и модерна визия, с чисти линии, заложете на подобно оформление и навън. Скандинавският минимълизъм е особено актуален, но ако предпочитате класически дизайн, например, не се колебайте и изберете това, което най-много подхожда на вас и вашата същност. Единственото условие е да се придържате към един стил и продуктите, на които се спрете да са качествени и създадени за ползване навън, за да се насладите на лятната дневна пълноценно.

Качеството е гаранция за спокойствие, а предимствата на високия клас градински мебели например са многобройни. Иновативната им технология и материали  ги правят идеални за ползване на открито, защото ги предпазват от UV лъчи и влага, гарантират дългогодишното им  ползване и дават възможност за изключително лесна поддръжка.

Как да комбинирате различните мебели и текстил за балкона и градината

Мебели и текстил за балкон и градина от navun.bg
На снимката: килим Defined, пуф Divine, възглавница Dot, кресло Traveller

Вече обяснихме колко е важно мебелите за екстериора да са качествени, а сега ще разгледаме идеи как точно да комбинираме различните видове мебели, за да постигнем динамиката и уюта на интериорното обзавеждане навън.

  • Проектирайте външното пространство с дивани, кресла и табуретки от една и съща серия или използвайте продукти от различни серии, но в един и същ стил и ги съчетайте по цвят, текстура или материали. Добрите дизайнери с лекота комбинират различни серии и палитри, а ефектът е наистина зашеметяващ.
  • Не се колебайте да използвате текстил в градината. Качественият екстериорен текстил, има свойства да съхне изключително бързо и да издържа на различни климатични условия, като в същото време не е застрашен от образуване на мухъл и гъбички. Текстилните аксесоари, като килими, пуфове и възглавници придават на зелената дневна несравним уют и пресъздават топлината на дома.
  • За елегантна визия заложете на дивани и кресла в неутрални тонове и завършете с възглавници в контрастни цветове. Хубаво е да изберете по-светли такива, ако мебелите са тъмни и обратното. За повече динамика, изберете два цвята за възглавниците, които могат да бъдат с различни размери, форми и текстури. Един от цветовете, на които се спрете, например, може да повтаря цветови акцент от съдовете за засаждане.
  • Ако търсите домашния комфорт, не се лишавайте от ползването на килим. Изберете го в същия цвят като някоя от екстериорните възглавници. Тази последователност в палитрата ще създаде баланс и хармония. Килимът ще е сам по-себе си акцент, без да изглежда като кръпка в дизайна. Той ще омекоти студенината, която излъчва екстериорния под, без значение дали става въпрос, за декинг, гранитогрес или друг вид материал.
  • Пуфът е един от най-предпочитаните аксесоари за дневната на открито и това не е случайно тъй като е многофункционален. Той може да е място за сядане или за отмаряне на краката, докато сте удобно настанени на дивана или креслото. С красив поднос върху него се превръща в ефектна помощна масичка. Органичната форма на пуфа тушира по-строгата визия и създава усещане за безгрижие и почивка. В този смисъл, това е аксесоар, с който трябва да се внимава, ако целта е да се постигне по-формално и изискано пространство.

Качеството и дизайнът на мебелите за балкона и градината задават общия облик на пространството, но домашният уют и превръщането на екстериорното пространство в истинска, обитаема зелена дневна на открито е резултат от умелото използване на текстил.

Разбира се, в Навън с радост ще обсъдим идеите ви, ще подпомогнем избора ви или ще изготвим цялостно решение за вашата зелена дневна. Свържете се с нас чрез формата тук